Wednesday, December 5, 2012

Ray-Ban Outdoorsman B&L USA - SOLD

Sebijik Ray-Ban vintaj ingin di jual murah sesuai dengan kondisi dan berpatutan dengan harga ditawarkan. Model buatan USA yang telah mengalami kepupusan kekal dan tiada ganti nya lagi dari segi mutu buatan dan kualiti. Yang banyak dijual di kedai2 kini ialah buatan Italy oleh syarikat Luxotica. For info, kualiti buatan Italy juga bagus tapi tinggal lagi ia bukan tergolong dalam kategori colletible item(s).

Frame berwarna hitam ini telah pudar warnanya dan ada juga kesan warna hitam tersebut telah lekang dan menampakkan material dalaman iaitu besi asal frame. Walau bagaimana pun ia masih selesa dipakai tatkala sang matahari mencabar ketajaman mata dengan suluhan cahaya kehidupan..

Kedua-dua lense kiri dan kanan terdapat kesan calar-calar pada permukaan nya.
Sungguh pyn begitu ia tidak menghalang pandangan si pemakai kerana ia fenomena biasa bila menghadapai barangan lama terpakai.

'Kaki' jenis cangkuk pun dah pudar dan lekang warna serta balutanya tapi ia masih boleh dipakai dengan selesa.1. Perkataan 'B&L RAYBAN USA' masih jelas terukir pada permukaan besi tengah antara dua cermin.
2. Skru berwarna emas adalah skru baru kerana skru asal berwarna hitam telah rosak.
3. Nose pad juga adalah baru ditukar kerana yang lama juga telah rosak.

Pandangan sisi spek.

Zoom dari bawah menampakkan frame yang telah sedikit rosak di mamah usia. Ori...vintaj...